Γεωργιάδης: Περισσότεροι δανειολήπτες θέλουν να μπουν στην πλατφόρμα προστασίας της πρώτης κατοικίας

Έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των δανειοληπτών προκειμένου να ενημερωθούν και να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός συγκεκριμένα είπε ότι: «Ήδη ξεπέρασαν τις 3.000 οι αιτήσεις που πέρασαν το πρώτο στάδιο και αναμένεται να εγκριθεί η αίτησή τους. Πριν από δυο εβδομάδες, ήμασταν στις 500.

Η άνοδος είναι εμφανής. Προφανώς δεν θα φτάσουμε ποτέ τις 100.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα». Σχετικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, υπογράμμισε ότι αυτή δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία» αλλά μετά από μια μεγάλη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός σε αυτή τη σύσκεψη ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τραπεζών και των funds, «Αναλύσαμε όλα τα στοιχεία της πλατφόρμας, είδαμε ποιο είναι το σημείο εκείνο που γίνεται η απόρριψη όσων επιθυμούν να μπουν στην πλατφόρμα και ενημερώσαμε τις τράπεζες για το πως βλέπει η Κυβέρνηση το περιβάλλον μετά την 30η Απριλίου».

Ηχογραφήσεις

Σε ερώτηση για τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup από την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015 τις οποίες κατέθεσε στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός δήλωσε:

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι μια εθνική ντροπή. Αισθάνομαι ντροπή που αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπούσε την Ελλάδα έστω και για αυτό το βραχύβιο διάστημα. Η Ελλάδα είχε έναν υπουργό Οικονομικών ο οποίος όχι μόνο κατέγραφε παράνομα τις συνεδριάσεις του Eurogroup, αλλά ήθελε να τις παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής και έτσι να καταστήσει συνενόχους στην παρανομία του το σύνολο της ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Τασούλας με το να μην δεχθεί να παραλάβει το προϊόν της παράνομης καταγραφής διέσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας».

Novartis

Τέλος σχετικά με την υπόθεση Novartis ο υπουργός υπογράμμισε τα εξής: «Από την πρώτη ημέρα της σκευωρίας της Novartis έλεγα ότι ζω για τη στιγμή που θα έρθουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή οι δύο ψευδομάρτυρες και χωρίς κουκούλα θα ρωτηθούν γιατί είπαν όλα αυτά τα ψέματα. Αυτό τώρα γίνεται πραγματικότητα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα εξεταστούν με τη σειρά ο κ. Μάξιμος Σαράφης και η κ. Αικατερίνη Κελέση από τους εισηγητές των κομμάτων της Προκαταρκτικής Επιτροπής χωρίς κουκούλα. Και θα ερωτηθούν για αυτά που δεν ρωτήθηκαν ποτέ από την κ. Τουλουπάκη. Και ο νοών νοείτω. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια».

Πηγή