Χαρίτσης για προσφυγικό: Η ΝΔ μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο – Διεθνής διασυρμός της χώρας

Σφοδρή κριτική για το επτάμηνο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ασκεί ο Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας ως «αρρύθμιστο εκκρεμές» τις πολιτικές της κυβέρνησης, ενώ κάνει λόγο για «άβουλη» εξωτερική πολιτική και διεθνή διασυρμό της χώρας λόγω της «αδιέξοδης» διαχείρισης του προσφυγικού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται αταλάντευτα με τις ανάγκες της κοινωνίας», διαμηνύει στο «Βήμα της Κυριακής» ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η δυναμική μας χτίζεται καθημερινά στη βάση της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και της πρόταξης ενός προοδευτικού μοντέλου διακυβέρνησης» τονίζει, ενώ στηλιτεύει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τες ως «αρρύθμιστο εκκρεμές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «μέσα σε ένα επτάμηνο έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο το προσφυγικό, με αποτέλεσμα την πρωτοφανή ένταση στις τοπικές κοινωνίες, την εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών και τον διασυρμό της χώρας διεθνώς. Την ίδια στιγμή έχει αλλάξει θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρακολουθεί αμήχανη την τουρκική προκλητικότητα και δέχεται παθητικά την περιθωριοποίηση της χώρας μας από τις διεθνείς εξελίξεις».

«Δεν γίνεται ο ΥΠΕΞ να αδειάζει δημοσίως τον ΥΠΕΘΑ σε τέτοια περίοδο όξυνσης. Και σίγουρα δεν γίνεται να υπάρχουν αντιφατικές δηλώσεις μεταξύ υπουργών για κρίσιμα θέματα, όπως η επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων, η στήριξη στην εκτέλεση Σουλεϊμανί και η αντιμετώπιση τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα», επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης.

«Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μια άβουλη και ασυντόνιστη πολιτική ηγεσία που επιδίδεται σε πρωτοφανείς ερασιτεχνισμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση η κυβέρνηση της ΝΔ «λειτουργεί συντονισμένα όταν πρόκειται για τη θέσπιση της ασυλίας των τραπεζιτών, την εξυπηρέτηση των ισχυρών της φίλων με σωρεία φωτογραφικών διατάξεων και τη στελέχωση του δήθεν “επιτελικού” κράτους με γαλάζια παιδιά».

Και ακόμη, όταν «διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας, απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση, προδιαγράφει την κατάργηση της προστασίας της α’ κατοικίας και περικόπτει στο μισό τον προϋπολογισμό για τα σχολικά γεύματα».

«Συντονισμένα ψεύδεται για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ τις αυξάνει και παραπέμπει στις καλένδες τις υποσχέσεις της για αύξηση του κατώτατου μισθού», συμπληρώνει.

Πηγή