Στην Ελβετία ο Γεραπετρίτης για συναντήσεις με FIFA και UEFA για το ποδόσφαιρο

Συνεχίζονται οι δράσεις της κυβέρνησης για να μπει μια τάξη στο χώρο του πολύπαθου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην Ελβετία βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της UEFA.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την ανάταξη και επανεκκίνηση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Η κυβέρνηση επισπεύδει τις πρωτοβουλίες της, στοχεύοντας σε απτά δείγματα γραφής, που θα πείσουν όλους τους εμπλεκομένους εντός κι εκτός Ελλάδος για το στίγμα της μείζονος σημασίας κυβερνητικής παρέμβασης, που κυοφορείται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να επέμβει δείχνοντας μόνο τον δικό χάρτη και αφήνοντας το ίδιο το ποδόσφαιρο να εφαρμόσει την εκκαθάρισή του. Γι αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου προσκαλεί τις διεθνείς ποδοσφαιρικές οργανώσεις να θέσουν τους όρους του παιχνιδιού, αλλά και προσωπικότητες αδιαμφισβήτητου κύρους στο εσωτερικό να «τρέξουν» το φιλόδοξο εγχείρημα.

Αυτό το νόημα, εξάλλου, έχουν οι παρασκηνιακές επαφές, που είχε τα τελευταία 24ωρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης με ανθρώπους, όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης, που έχουν βαθιά γνώση των χρόνιων παθογενειών, που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα, ο Ντέμης Νικολαΐδης θεωρείται ιδανικός να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση καθώς έχει εκτιμηθεί ότι ως πρόεδρος της ΑΕΚ πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Μάλιστα, για τις κινήσεις του αυτές δεν δίστασε να έρθει σε ρήξη και με μερίδα φανατικών οπαδών της ομάδας του. Επίσης ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στην ίδρυση της Σούπερ Λίγκα και το 2005 μαζί με Γιάννη Βαρδινογιάννη και Πέτρο Κόκκαλη αποτέλεσαν τη γενιά των τότε 40άρηδων που υπόσχονταν κάτι το διαφορετικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το αν ο Νικολαΐδης θα είναι ο επικεφαλής της ΠΔΕ που θα δημιουργηθεί είναι άγνωστο ακόμη, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα μπει ένα πρόσωπο που θα αποτελεί εγγύηση για την επιστροφή του αθλήματος στην ομαλότητα.

Πηγή