Τσίπρας από Ηλεία: Η Ελλάδα θα δει ξέφωτο ξανά

«Η σημερινή συγκέντρωση είναι συγκέντρωση πολιτικής δύναμης που ριζώνει στην κοινωνία και όχι ενός κόμματος που έχασε τις εκλογές» είπε από τον Πύργο Ηλείας, στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έρχεστε να πείτε τη γνώμη σας, να εκφράσετε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς σας διότι θέλουμε να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στον πολίτη και στην πολιτική. Δεν είναι προσπάθεια να φτιάξουμε το κόμμα αλλά να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα σε μονοπάτια προόδου» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο όπου σιγά – σιγά αρχίζουν να ξεθωριάζουν οι υποσχέσεις και να διαφαίνεται το σχέδιο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Σχέδιο το οποίο υλοποιήθηκε και από τη συντριπτική μερίδα των ΜΜΕ».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η ΝΔ βάσισε όλη την πολιτική επιχειρηματολογία, με τη στήριξη των ΜΜΕ που διέθετε, πάνω σε μία ψευδή εικόνα για την οικονομία.

Μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «άθλια στάση της αντιπολίτευσης η οποία δίχασε τον ελληνικό λαό» και σήμερα «λέει ότι θα την τιμήσει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας. Υπήρξε στρατηγική ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας» τόνισε ο Αλ.Τσίπρας αναρωτώμενος «που είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4%, η καταιγίδα των επενδύσεων, οι μπουλντόζες στο Ελληνικό που θα έμπαιναν την επόμενη εβδομάδα από τις εκλογές, που είναι οι αυξήσεις στους μισθούς -όταν εμείς δώσαμε 11%-, οι περιβόητες ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τους μεσαίους. Όλα αυτά αποδείχνεται ότι ήταν απατηλές υποσχέσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το κυβερνητικό σχέδιο είνα να «ελαφρύνει τους έχοντες και κατέχοντες προσθέτοντας βάρη στους μεσαίους και τους αδύναμους. Ποτέ μια κυβέρνηση δεν κατάφερε τόσο σύντομα να διαψεύσει τόσους πολλούς».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά στα εργασιακά έκανε εκτενή αναφορά στις «μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Βλέπουμε απολύσεις σε κερδοφόρες εταιρείες όπως στον ΟΤΕ και στις τράπεζες. Το τελευταίο εξάμηνο καταγράφηκαν αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση. Το υψηλότερο των τελευταίων 2 ετών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «ενώ τα τελευταία 4 χρόνια μειώσαμε κοντά στις 10 μονάδες την ανεργία, πλέον ο ρυθμός έχει μειωθεί αισθητά».

Σε σχέση με το κοινωνικό μέρισμα ο Αλέξης Τσίπρας υποσημείωσε ότι 2,5 εκατ. πολίτες τον Δεκέμβρη δεν το πήραν. «Τώρα κατάλαβαν ότι τα “ψίχουλα” που έλεγαν ότι δίναμε εμείς ήταν κάτι σημαντικό» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή