Γιατί ο Σαμαράς δεν θα… «ψηφίσει» Σακελλαροπούλου

Οι κακές οι γλώσσες λένε πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι δυσαρεστημένος με την επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως προτεινόμενη πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι δε που συνδέουν την απουσία του από την ημέρα της ψηφοφορίας, Τετάρτη 22/01 , λόγω ταξιδιού εκτός Ελλάδος. Τι ισχύει όμως;

Εντάξει, υπάρχουν πρόσωπα αλλά και φράξιες εντός της ΝΔ που ήθελαν έναν κεντροδεξιό πρόεδρο, αντί της κυρίας Σακελλαροπούλου η οποία προέρχεται από την Κεντροαριστερά. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς, έχει σοβαρό λόγο για να μην δώσει το «παρών» στην ψηφοφορία.

Η αλήθεια είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις ΗΠΑ με την οικογένειά του, μία… απόδραση την οποία είχε προγραμματίσει εδώ και έξι μήνες, πολύ πριν δηλαδή μαθευτεί ποια θα είναι η ημέρα ψήφισης του/της νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Το ταξίδι είναι αδύνατον να ακυρωθεί κι έτσι ο Αντώνης Σαμαράς, θα στείλει επιστολική ψήφο.

Για την Ιστορία πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς, που… καλόβλεπε την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα «ψηφίσει» την νέα πρόεδρο.

Πηγή