Τηλεφωνική συνομιλία Δένδια-Zαρίφ μετά το διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν

Το διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν προς την ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη επιβεβαίωσε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

 

«Υπήρξε διάβημα προς την Ελληνική Πρεσβεία στην Τεχεράνη και ζητήθηκε από τη ιρανική πλευρά συνομιλία του κ. Ζαρίφ μαζί μου», είπε ο Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν αφορά στην επίσημη θέση της χώρας για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ. «Με μεγάλη χαρά θα συνομιλήσω με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, άλλωστε έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Zαρίφ προτάθηκε από τους Ιρανούς σαν χρόνος σήμερα το απόγευμα στις 17:30. «Είναι ο χρόνος που ο φίλος Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό και πρέπει να είμαι εγώ εκεί. Άρα, η συνομιλία μου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν θα γίνει πιθανότατα αύριο το πρωί» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Πηγή