ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές φιάσκο η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Σκληρή κριτική από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ – Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όχι μόνο δεν προσέφερε κάτι στη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, αλλά κατέληξε σε πρωτοφανές φιάσκο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού να παρακολουθεί τον Πρόεδρο Τραμπ να παραχωρεί για περίπου είκοσι λεπτά, μόνος του, συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι προσβλητική για τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για τη χώρα, που τη μετατρέπει σε κομπάρσο των εξελίξεων» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το πρόβλημα δεν είναι απλώς ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε μόνος του αγνοώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά ότι σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει εις βάρος της Τουρκίας, τη στιγμή που προβαίνει στις πιο επιθετικές, προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες της τελευταίας 20ετιας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο».

«Αυτό που συνέβη σήμερα λοιπόν δεν είναι μόνο μια διπλωματική αποτυχία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια μελανή στιγμή για τις διεθνείς μας σχέσεις» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικές πηγές: Αραχνιασμένη αντιπολιτευτική τακτική

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρουν τα εξής:

Όταν ο πρωθυπουργός αγωνίζεται για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων, σε μια κρίσιμη συγκυρία, απαιτείται σοβαρότητα.

Αντί για αυτό, είδαμε ξανά τον παλιό, «καλό» ΣΥΡΙΖΑ των συνθημάτων και της ανευθυνότητας να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο μικροψυχίας.

Απόψε ολοκληρώθηκε η στροφή των 360 μοιρών που είχε «υποσχεθεί» ο κ. Τσίπρας. Του ευχόμαστε «good success» στη «νέα», αλλά τόσο αραχνιασμένη αντιπολιτευτική του τακτική.

Τα σχόλια της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σε σχετική του δήλωση αναφέρει τα εξής:

Η εικόνα του θεατή Πρωθυπουργού στη συνέντευξη του κ. Τραμπ, προβλημάτισε σοβαρά τους Έλληνες. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να προβάλλει δημόσια ενώπιον του κ. Τραμπ, τις εθνικές μας θέσεις απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα. Δεν το έπραξε. Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Τράμπ η Ελληνική Λύση επισημαίνει τα εξής:

Δυστυχώς λόγω Ιράν αποδείχτηκε ότι ” άνθρακες ο θησαυρός” από την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ.Τραμπ στο Λευκό Οίκο, όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για την Ελλάδα!

Φάνηκε ξεκάθαρα παρά τα γενικόλογα “ευχολόγια” του Αμερικανού Προέδρου προς τον κ. Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ και αυτό αποδείχθηκε άλλη μία φορά! Ο Αμερικανός Πρόεδρος απέφυγε να κάνει την όποια αναφορά για την προκλητική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο,αλλά και στην παράνομη συμφωνία για ανακήρυξη ΑΟΖ με την φιλοτουρκική κυβέρνηση τη Λιβύης!

Τελικά το μόνο που “πήραμε” από τις ΗΠΑ είναι από ότι φαίνεται αυτά που θα πληρώσουμε! Τα …F35 και αυτά στο μέλλον, αφού βρούμε τα χρήματα!


Πηγή