Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ιταλίας την Τετάρτη στο Κάιρο

Στο Κάιρο θα συναντηθούν την Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πήγες, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη, από το Τάρπον Σπρινγκς όπου και έκανε τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, απευθυνόμενος σε ομογενείς έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, δύο ημέρες πριν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο.

«Θα εξετάσουμε μαζί τις ακατάλυτες ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τις προοπτικές που έχουν σε όλα τα επίπεδα. Θα τον ενημερώσω όμως και για τις εξελίξεις στη Ν.Α. Μεσόγειο. Εκεί, όπου δυστυχώς η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, προκαλώντας όλες τις γειτονικές χώρες και απειλώντας τη διεθνή σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Ήδη, η Αμερική, η Ευρώπη, η Ρωσία, αλλά και όλα τα κράτη της Μεσογείου -από την Γαλλία, την Κύπρο και την Ελλάδα έως το Ισραήλ και την Αίγυπτο- καταδίκασαν την τουρκική συμπεριφορά στη Λιβύη. Κι όλοι αντιδρούν στις μονομερείς της ενέργειες στις θαλάσσιες ζώνες», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή