Εντός Ιανουαρίου και με fast track διαδικασίες η αλλαγή του εκλογικού νόμου

31

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και ο εκλογικός νόμος, ο οποίος θα ψηφισθεί εντός του Ιανουαρίου.

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, στις 17:00 το απόγευμα.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και ο εκλογικός νόμος, ο οποίος θα ψηφισθεί εντός του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαδικασία δεν θα κινηθεί όπως συνέβη με το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, αλλά με fast track διαδικασίες εντός του Ιανουαρίου.

Αναμένεται η κατάργηση της απλής αναλογικής.

Σε γεύμα που είχε με δημοσιογράφους σήμερα το μεσημέρι στο εστιατόριο «Σχεδία home», ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε πως δεν θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158 βουλευτές», είπε και δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Πηγή