Τσίπρας: Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους πολίτες με το κοινωνικό μέρισμα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση κορόιδεψε και εξαπάτησε τους πολίτες, αφού δίνει πλέον πολύ λιγότερα σε σχέση με όσα είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια. Τουλάχιστον 3.000.000 πολίτες δεν θα δουν φέτος χρήματα, για να περάσουν γιορτές, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ό,τι έχει βρει ο κ. Μητσοτάκης, το έχει βρει από εμάς. Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα έχει δώσει 400 εκατ. ευρώ στον κόσμο, όταν εμείς είχαμε δώσει 3 δισ. ευρώ. Δεν άνοιξε ξαφνικά ο ουρανός και βρέχει 50ευρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την 13η σύνταξη ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ήταν μόνιμο μέτρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «και το αποδώσαμε με βάση το δημοσιονομικό περιθώριο που είχαμε». Οι συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια «τοξική» προπαγάνδα, ανέφερε και πρόσθεσε πως «θα τα δουν σύντομα, όταν θα περικοπεί η 13η σύνταξη».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση στοχεύει στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Η μέση επιβάρυνση των μη μισθωτών από το νέο έτος θα είναι 500 ευρώ ετησίως, εξαιτίας του νέου Ασφαλιστικού. «Αυτό που θα δει η έρημη αυτή “μεσαία τάξη”, στην οποία ομνύουμε διαρκώς, αντί για ελαφρύνσεις, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση» υποστήριξε.

Πηγή