Καραμανλής για απεργία στο Μετρό: Δεν θα ανεχτούμε «νταβατζιλίκια»

Σφοδρή επίθεση στους συνδικαλιστές του Μετρό – Ο υπουργός Μεταφορών διεμήνυσε, ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί εκβιασμούς από 21 άτομα, που κρατούν «σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο πολίτες». 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στη στάση εργασίας του Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1.5 εκατομμύρια πολίτες».

«Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία», είπε, αναφέροντας ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

«Το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια γιατί οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις. Είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.

Να σημειώσουμε ότι λόγω της στάσης εργασίας, το πρωί της Τρίτης δημιουργήθηκε κομφούζιο στις περισσότερες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Πηγή