Συνάντηση Μητσοτάκη – Λαγκάρντ την Τρίτη

Στη Φρανκφούρτη μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου στις 18:15 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα είναι σε διαδικασία ενισχυμένης επιτήρησης, από την οποία «σκοπός μας είναι να ξεφύγουμε το συντομότερο», ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι να επιστρέψουμε στο α’ εξάμηνο του 2021 στην επενδυτική βαθμίδα και να έχουμε πρόσβαση στο φτηνό χρήμα της ΕΚΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ, είχε εκφράσει την ικανοποίησή της για την πρόοδο, που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε ερώτηση για το πότε θα μπει η χώρα στο QE απέφυγε να αφήσει το όποιο παράθυρο για παράκαμψη των κανόνων. «Τα προγράμματα όπως το QE έχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και έτσι όταν η χώρα καλύψει τα κριτήρια αυτόματα θα ενταχθεί. Εως τότε πρέπει να σεβαστούμε τα κριτήρια και να παίξουμε με βάση τους κανόνες», ξεκαθάρισε.

Πηγή