Η απρόσμενη ερώτηση του Ερντογάν στον Μητσοτάκη: Τι κάνει ο ανιψιός σου, ο Κώστας;

Με καθυστέρηση 20 λεπτών και μέσα σε βαρύ κλίμα εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων ξεκίνησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το προσφυγικό, ο Τούρκος πρόεδρος αιφνιδίασε τον Έλληνα Πρωθυπουργό με προσωπική ερώτηση. Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν τον ρώτησε, «Τι κάνει ο ανιψιός σου ο Κώστας Μπακογιάννης που έμαθα ότι έγινε Δήμαρχος Αθηναίων;».

Την αρχική απορία του κ. Μητσοτάκη έσπευσε να απαντήσει ο ίδιος κ. Ερντογάν ο οποίος σημείωσε: «Τον γνωρίζω γιατί ήταν συμφοιτητής του γιου μου».

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Δυσκολίες με την Τουρκία υπήρχαν και θα υπάρχουν

Μια ώρα και 35 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Γουότφορντ, 25 μίλια έξω από το Λονδίνο.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας είχε μία ανοιχτή συζήτηση.

«Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Καταγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ωστόσο στη συνέχιση των συζητήσεων για τα ΜΟΕ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το ανώτατο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή