Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Αυτοί είναι οι δικαιούχοι – Πότε θα το πάρουν

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Κριτική στην ηγεσία του ΝΑΤΟ για την τακτική των ίσων αποστάσεων που τηρεί στις τουρκικές προκλήσεις κατά της χώρας μας, εξαγγελία ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θα τίθενται περιορισμοί στις διαδηλώσεις μικρών ομάδων που αναστατώνουν τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ανακοίνωση ότι 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα έκτακτη ενίσχυση περιείχε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα», ανέφερε ο πρωθυπουργός για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Και συνέχισε: «Με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Τους πιο αδύναμους, από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ».

Πυρά κατά του ΝΑΤΟ

«Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφορα την πατρίδα μας. Ουδέποτε επεδίωκε ούτε επιδιώκει την ένταση στην περιοχή. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε δε, και στη στήριξη του ΕΛΚ στη μετανάστευση και τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων.

«Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τη στάση των ευρωπαϊκών κομμάτων της Αριστεράς.

«Και αναρωτιέμαι ποια άλλη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης βρίσκεται με τόση συνέπεια πάντα δίπλα μας;».

Έρχεται νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και την κατάθεση νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η κανονικότητα προέρχεται από τη λέξη κανόνας» και υποστήριξε πως το νέο νομοσχέδιο θα σέβεται απόλυτα το «συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης».

Πηγή