Μητσοτάκης στο υπουργικό: Θα ανακοινώνουμε σταδιακά τα καλά νέα για τους πολίτες

Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδριάζει από τις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου – Ο Πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς – Στην ατζέντα προμήθειες εξοπλιστικών, φορολογικό και ασφαλιστικό.

Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, ήταν τα «καυτά» θέματα της οικονομίας, το φορολογικό νομοσχέδιο, οι αρχές του νέου ασφαλιστικού όπως επίσης το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης καθώς και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις προμήθειες.

Επί τάπητος τέθηκε και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και την αντιπροεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Συγχαρητήρια σε υπουργούς γιατί τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, καθώς θα έχουμε ψηφίσει κοντά στα τριάντα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους» ανέφερε χαρακτηριστά ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την οικονομία και το υπερπλεόνασμα ο Πρωθυπουργός είπε πως για τη διαχείριση των καλύτερων από το στόχο αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όσο κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους υπουργούς να θυμίζουν τη δέσμευση μέσα στην 4ετια για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς του τέλους αλληλεγγύης.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δείξαμε ότι ήμασταν διατεθειμένοι να το κάνουμε και όντως σπάσαμε αυγά. Φάνηκε ότι και η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές».

Αναφορικά με το ζήτημα των Ενόπλων Δυνάμεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «πρώτος στόχος η αναβάθμιση του υφιστάμενου και μετά η προμήθεια νέου πολεμικού υλικού. Και αυτή η αναβάθμιση μπορεί να συμβάλει στο να δοθεί μια αναπτυξιακή ώθηση στην Άμυνα».

Πηγή