Υπόθεση Novartis – Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ: Ευνοούμενος του Μητσοτάκη ο Φρουζής

Βολές κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διάταξη για τους υπόδικους επιχειρηματίες στην οποία αναφέρθηκε, όπως υποστηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην κατάθεσή του.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρονται στο θέμα της αλλαγής του ποινικού κώδικα από την κυβέρνηση, που προβλέπει «ξεπάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων για υπόδικους, συνδέοντας το θέμα αυτό με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis και νυν κατηγορούμενο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Φρουζής πρόκειται να κάνει χρήση της σχετικής διάταξης, προκειμένου να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του.

Ειδικότερα, οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «ήρθε τελικά αντιμέτωπος με το “δώρο” του για τους υπόδικους που ελέγχονται για «ξέπλυμα» πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν», προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, κ. Φρουζής «παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία με βάση τη διάταξη που ψήφισε προχθές ο κ. Μητσοτάκης».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται και στο δημοσίευμα των Financial Times που άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, ότι αντιτίθεται στις διεθνείς πρακτικές για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος, με τις οποίες η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί.

«Είχε δίκιο τελικά η κυβέρνηση ότι και εμείς και οι Financial Times κάναμε λάθος. Η διάταξη όντως δεν αφορούσε μόνο “υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές”, αφορούσε τελικά και τον βασικό κατηγορούμενο της Novartis κ. Φρουζή!», τονίζουν.

«Τόση προσπάθεια έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες μέρες να κατασκευάσει το αφήγημα της σκευωρίας, να μην τον ανταμείψουν κάπως;», σχολιάζουν με νόημα στην Κουμουνδούρου.

«Αναμένουμε στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης να δώσει και αλλά ονόματα και διευθύνσεις των ευνοούμενων του», καταλήγουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή