Ποιοι ήθελαν να δώσουν τους οκτώ στον Ερντογάν;

Σε μια αποκάλυψη – «βόμβα» προχώρησε το σάιτ Nordic Monitor, το οποίο επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα, αναφέρει ότι η Τουρκία είχε σχεδιάσει στρατιωτική επιχείρηση για να πάρει πίσω τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που φέρονται να εμπλέκονταν στο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου του 2016.

Το ρεπορτάζ, που αν επιβεβαιωθεί αναμένεται να προκαλέσει πολιτική θύελλα, αποκαλύπτει ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε δώσει τη συγκατάθεσή της! Τελικά το σχέδιο απέτυχε, αφού οι ελληνικές δικαστικές Αρχές έκριναν πως με την πιθανή επιστροφή των «8» στην Τουρκία, κινδύνευε η ζωή τους και έτσι παρέμειναν στην Ελλάδα αιτούμενοι άσυλο. Πρακτικά η Δικαιοσύνη απέτρεψε μια νέα περίπτωση φιάσκου όπως είχε γίνει παλιά με την παράδοση του Οτσαλάν. Δεν πιστεύω να το ξεχάσατε…

Υπήρξε και απάντηση του τότε υπουργού Εξωτερικών του Νίκου Κοτζιά. Αυτού που έλυσε το θέμα των Πρεσπών και θα έλυνε και τα προβλήματα με την Αλβανία και μετά θα πήγαινε διακοπές. Ναι αυτός ο γίγαντας της πολιτικής έγραψε στο twitter ότι είναι ψεύδη τα όσα γράφτηκαν για συμφωνία με τους Τούρκους. Και ότι ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ με τον Τσαβούσογλου για τους οκτώ. Μόνο που τον διαψεύδει ο ίδιος ο Τσαβούσογλου ο οποίος είχε τουιτάρει εκείνες τις ημέρες ότι τηλεφωνήθηκε με τον Κοτζιά για να λύσουν το θέμα των οκτώ.

Μεγάλη προσωπικότητα ο Κοτζιάς αναμφίβολα…

Πηγή