Έφη Αναστασοπούλου: «Θα ήθελα να γίνω πολιτικός!»

Από το My Style Rocks και τις πασαρέλες στον πολιτικό «στίβο»

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Η Έφη Αναστασοπούλου ήταν από τις παίκτριες του My Style Rocks που ξεχώρισαν με το μπρίο και το ταπεραμέντο της. Ασχολείται επαγγελματικά με το modeling, έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίους οίκους μόδας παγκοσμίως. Έχει σπουδάσει Φιλολογία και ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα για τους νέους. Η Έφη κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο Νότιο Αιγαίο. Έτοιμη να βοηθήσει τον τόπο της στην ανάπτυξη και στον τουρισμό και να αποδείξει σε όσους την κριτικάρουν ότι εκτός από τις πασαρέλες και την τηλεόραση μπορεί να γίνει μια πολύ καλή πολιτικός. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι μπορεί να στέκεται όρθια στις δυσκολίες, καθώς μόλις λίγες ημέρες πριν μπει στο ριάλιτι μόδας, έχασε τον αγαπημένο της πατέρα με την Έφη να δίνει μαθήματα ζωής!

* Από τις πασαρέλες και το My Style Rocks, στην πολιτική. Πώς πήρες αυτήν την απόφαση;

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σύνεση ,συνέπεια και σκέψη. Ήταν μια τιμητική πρόταση από τον συνδυασμό “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο “ για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. Αγαπώ τον τόπο καταγωγής μου και μπορώ να συνδράμω στο νησί μου,τη Σύρο λόγω της ενασχόλησης μου με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τη συμμετοχή μου σε διεθνή συνέδρια. Εργάζομαι επι σειρά ετών σε γραφείο ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο εξωτερικό, έχω μεταπτυχιακές σπουδές στις ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις και έχω σπουδάσει φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών .

* Που θα δώσεις προτεραιότητα εάν εκλεγείς;

Εάν εκλεγώ ,πρεσβεύω να δώσω μια νέα πνοή και ιδέες καινοτόμες στους τομείς του πολιτισμού ,του τουρισμού και της παιδείας. Ο τουρισμός και η εξωστρέφεια είναι το μεγαλύτερο μέλημα μου.

Παράλληλα η ανάπτυξη και η προώθηση του πολιτισμού και της παιδείας με αφορούν προσωπικά ,ως φιλόλογος μπορώ να δράσω με συνέπεια και να φέρω είς πέρας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

* Θα άφηνες τις πασαρέλες για να ασχοληθείς αποκλειστικά με την πολιτική;

Θα με ενδιέφερε η ενασχόληση με την πολιτική ,είμαστε ο λαός που γέννησε την δημοκρατία και οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους πολίτες. Είμαι ένας άνθρωπος με πολιτική συνείδηση και ευθύνη. Παράλληλα η νέα γενιά οφείλει να συμμετέχει και να διαθέτει επίγνωση των κοινωνικών και πολιτικών τεκταινόμενων της χώρας μας.

* Τι απαντάς σε όσους μπορεί να πούνε, «τι σχέση έχει ένα μοντέλο με την πολιτική»;

* Αρχικά ως μοντέλο υπήρξα πολίτης του κόσμου και ασχολήθηκα στο εξωτερικό με διεθνείς οίκους μόδας και συνεργασίες κύρους .Επιπλέον έχω σπουδάσει φιλολογία και Διεθνείς σχέσεις ,όποτε η τεχνογνωσία και η μεθοδικότητα με φέρνει στον πολιτικό στίβο.

* Ποια ήταν η εμπειρία σου από το My Style Rocks; Σε βοήθησε η διασημότητα που πήρες;

Η εμπειρία στο my style rocks μου έδωσε φυσικά αναγνωρισημότητα και ένιωσα την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου .

* Σου αρέσει η τηλεόραση; Θα συμμετείχες ξανά σε κάποιο ριάλιτι ή και σε εκπομπή;

Στην παρούσα φάση έχω επικεντρωθεί στον στόχο μου ,ο οποίος είναι οι επερχόμενες εκλογές. Η τηλεόραση θα με ενδιέφερε μελλοντικά αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες και η κατάλληλη πρόταση που θα άρμοζε στην προσωπικότητα μου .Όσον αφορά τα ριάλιτι δεν θα λάμβανα μέρος ως παίκτρια ,έζησα αυτήν την εμπειρία και ήταν αρκετή.

* Σε πολύ μικρή ηλικία έχασες τον πατέρα σου. Λίγες ημέρες πριν μπεις στο My Style Rocks, έφυγε από την ζωή και ο πατριός σου που τον αγαπούσες πολύ. Πώς κατάφερες να σταθείς και πάλι «όρθια» στα πόδια σου;

Αποτέλεσε ένα μεγάλο πλήγμα η απώλεια του πατέρα μου, του Ματθαίου, διότι ήταν πατέρας για μένα. Με μεγάλωσε με αρχές ,ήθος και αλήθεια. Μου έδωσε τα φόντα να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Προσπάθησα να ανταπεξέλθω και να σταθώ στα πόδια μου με μεγάλη δύναμη ψυχής και αποφασιστικότητα. Μέσα μου πενθούσα αλλά έπρεπε να συνεχίζω να ζω. Η ζωή είναι το μεγαλύτερο δώρο και η πορεία της μας φέρνει εκπλήξεις.

* Ένα νικήσεις στις εκλογές θα είναι για εσένα ένας φόρος τιμής στους δύο πατεράδες σου;

Προς το παρόν είμαι αφοσιωμένη στον στόχο μου και να αποδείξω την αξία και την κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση. Αν και εφόσον εκλεγώ θα σκεφτώ που ακριβώς θα αφιερώσω τη νίκη μου.