Τα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ συνεχίζονται στη… Βουλή: Στα «χαρακώματα» Φίλης – Κεραμέως

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη να αντιπαρατίθενται για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την υπουργό Παιδείας ότι θα είναι υπόλογη για τυχόν επεισόδια στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου.

«Επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια και γιάφκες τα πανεπιστήμια και θεωρείτε φυσιολογικό ότι βρέθηκαν κράνη κοντάρια κλπ… ως κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων το βλέπετε… είστε με την ανομία» δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον Νίκο Φίλη για σιωπή όταν το γραφείο της δέχθηκε επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι η επίθεση είναι καταδικαστέα, αλλά ότι ήταν «απλά μπογιές που είναι πταίσμα ή πλημμέλημα».

«Θα μας βρείτε απέναντι σας στη Βουλή και στα πεζοδρόμια… Εγώ θα ξαναπάω απέναντι στην πολιορκία των φοιτητών που επιχειρείτε και τον κυβερνητικό αυταρχισμό» δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

«Θα είστε υπεύθυνη για ό,τι συμβεί στο τριήμερο των εορτασμών του Πολυτεχνείου» ανέφερε. «Στόχος της επιχείρησης ήταν η τρομοκράτηση της νεολαίας και λαού, ας αφήσει τις αντιπολιτευτικές κορώνες η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Φίλης.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ανώφελες εντάσεις σήμερα που μπορεί να οδηγήσουν αδιέξοδα».

«Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει την ατζέντα, απέτυχε 100 μέρες στο προσφυγικό, και τι κάνει η κυβέρνηση; αλλάζει ατζέντα, ο νόμος του χωροφύλακα, νόμος και τάξη στα πανεπιστήμια με δυσφήμιση, δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό αποδεκτό από κανέναν» υποστήριξε.

Πηγή