Υπόθεση Novartis: Καταθέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος

Κατάθεση δίνει αυτή την ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται αναφορικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Το όνομα του κ. Πικραμμένου ενεπλάκη αρχικά στην υπόθεση αλλά εν τέλει η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο, όπως και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για «μυθιστορηματικές κατηγορίες».

Συγκεκριμένα από το βήμα της Βουλής και εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος είχε πει: «Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη».

Πηγή