Πιερρακάκης: Υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις από το κινητό τηλέφωνο

«Θέλουμε οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες ψηφιακά να είναι η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων. Φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες, που σήμερα μπορούμε να έχουμε από τα site των διαφορετικών Υπουργείων» ανέφερε μεταξύ άλλων,  ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πιερρακάκης, επεσήμανε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Action24, τη δυνατότητα συμπλήρωσης υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία.

Όπως είπε, υτή η υπηρεσία θα παρέχεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr.

Ο Υπουργός τόνισε επίσης τον κομβικό ρόλο των ΚΕΠ, αλλά και την πρόθεση περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν.

«Από το να έχουμε ένα ΚΕΠ που μπορεί να τυπώνει τα πιστοποιητικά, εμείς οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά: να μην χρειάζονται τα περισσότερα πιστοποιητικά. Εφόσον το κράτος έχει τα δεδομένα στα χέρια του, κάθε διαλειτουργικότητα “σκοτώνει” τουλάχιστον μία ουρά».

Τέλος, αναφέρθηκε στη θέση της χώρας στους ψηφιακούς δείκτες και στις προοπτικές της:

«Οι Αμερικάνοι έχουν μία πάρα πολύ ωραία λέξη το “underdog”. Υπάρχει αυτή η λέξη κάποιου που φαίνεται να είναι τελευταίος αλλά ξαφνικά κάνει ένα σπριντ και συχνά κερδίζει ακόμα τον Μαραθώνιο. Καταλαβαίνω ότι η Ελλάδα μετά την κρίση, έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης, πλέον είναι μία χώρα που έχει μόνο έναν δρόμο, να πάει μπροστά. Στόχος είναι να καταφέρουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα από ουραγό, ενδεχομένως και πρωτοπόρα σε πολλά πράγματα, γιατί αυτή είναι η θέση που μας ταιριάζει».


Πηγή