Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Η έκπληξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για το «Πρώτο Θέμα» αποτυπώνει το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είναι στο 42,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,8%, το ΚΙΝΑΛ στο 6%, το ΚΚΕ στο 5,4%, ενώ η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 βρίσκονται στο 3,1%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 68,2% δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «καλύτερος πρωθυπουργός από ό, τι περιμέναμε».

Σύμφωνα με την έρευνα, κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να αφοπλίσει την αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Αλέξη Τσίπρα να είναι αναγκασμένος να προσέξει ιδιαίτερα τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις και το γενικότερο πολιτικό σκηνικό, αλλά και την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του κόμματός του.

Στο ερώτημα «αν επακολουθούσε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, πώς θα πήγαιναν τα πράγματα;», μόνο το 22,1% απαντά «καλύτερα απ’ ό,τι τώρα».

Το μεγάλο ατού του κ. Μητσοτάκη στο πολιτικό μπρα ντε φερ με τον κ. Τσίπρα είναι η απροσδόκητη κατά πολλούς διείσδυση του στην Κεντροαριστερά. Ενώ δηλαδή όλες οι κινήσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο, ειδικά τους μήνες πριν από τις εκλογές, ήταν να κερδίσει τον πάλαι ποτέ χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι τελικά ο πρωθυπουργό εκείνος που γοητεύει την Κεντροαριστερά.

Σε όλα τα ποιοτικά ευρήματα της έρευνας, η απήχηση του κ. Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά είναι εντυπωσιακή. Στο γενικό ερώτημα για τα έως τώρα δείγματα της κυβέρνησης εννέα στους δέκα ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής απαντούν «θετικά και μάλλον θετικά».

Πηγή