Πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης από τον Γιάννη Παπαθανασίου

Στους συμπολίτες μας που, λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη, επικεντρώνει τις πρωτοβουλίες του ο Γιάννης Παπαθανασίου, στην κατεύθυνση ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και κινητοποίησης του ιδιωτικού τομέα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Ο πρώην υπουργός ο οποίος θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών επισκέφτηκε προ ημερών το κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική στέρηση «Εστία», στο Νέο Ψυχικό, και ενημερώθηκε από την πρόεδρο κα Έφη Προκοπάκη για το έργο της οργάνωσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες τους.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου συναντήθηκε ακόμη με την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Παιδιά της Γης», όπου, όπως επισημαίνει με έμφαση, «μέσα από αντίξοες συνθήκες, με πενιχρά μέσα προβολής και ελάχιστους πόρους, κατορθώνουν να προσφέρουν τρόφιμα και γεύματα σε 80 άπορες οικογένειες».

Εκτός από την αυθόρμητη και αυτονόητη ηθική συμπαράσταση, για να υπάρξει πρακτικό και χειροπιαστό αποτέλεσμα, ο Γιάννης Παπαθανασίου έστειλε επιστολή στον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ζητώντας να ενημερωθούν τα μέλη του, ώστε να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια (υλικά μαγειρικής, έτοιμα προϊόντα, μαγειρεμένα ή κατεψυγμένα γεύματα) που θα διατεθεί σε οικογένειες οι οποίες πραγματικά πένονται.

Όπως συνηθίζει να τονίζει ο Γιάννης Παπαθανασίου, «η κοινωνία μας θα έχει μέλλον, αν προχωρήσουμε όλοι μαζί. Αν δεν μείνει κανείς πίσω. Αν δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ηθική υποχρέωση να είμαστε άνθρωποι».

Πηγή