Βουλή – LIVE: Η συζήτηση και ψήφιση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου

Υψηλοί τόνοι και έντονη πόλωση επικρατούν στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διατάξεις για τα εργασιακά.

Σήμερα το βράδυ (24/10), με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας, ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το αναπτυξιακό νομοσχέδιο υπό τον τίτλο “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις”.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους με το καλημέρα.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για το άρθρο 57 καταγγέλλοντας απόπειρα κατάργησης και περιορισμού αντίστοιχα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.

Η κυβερνητική πλειοψηφία, όπως αναμενόταν, απέρριψε τις ενστάσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει πως «η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να βάλει τους κανόνες».

Στην πολύωρη συνεδρίαση, η Νέα Δημοκρατία υποσχέθηκε αύξηση επενδύσεων και οικονομικής δραστηριότητας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει λογικές 2ου Μνημονίου στα εργασιακά.

Η «μάχη» θα κορυφωθεί την Πέμπτη (24/10), ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών ενώ το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο – μαμούθ, το οποίο παρεμβαίνει με μείζονα τρόπο σε σημαντικά εργασιακά – και όχι μόνο – ζητήματα καθώς ενσωματώνει ρυθμίσεις και διατάξεις σχεδόν από όλα τα υπουργεία.

Πηγή