Κουμουτσάκος: Η τουρκική επίθεση στη Συρία μπορεί να προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων

Για τα δυσοίωνα σενάρια αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές ενημέρωσε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος την Βουλή εξηγώντας ότι η ανάφλεξη της έντασης στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας θα προκαλέσει νέο κύμα προσφυγικών ροών.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται, ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής και ο Γιάννης Μουζάλας συζήτησαν σε κλίμα ηπιότητας στη Βουλή την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα θέλει να επιδείξει την μέγιστη δυνατή συναίνεση καθώς το πρόβλημα υπερβαίνει τα κόμματα.

«Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία είναι παράγων που μπορεί να προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων ειδικά αν επιχειρηθεί αυτή η επίθεση να εξισορροπηθεί με επίθεση του καθεστώτος Άσαντ σε άλλη πλευρά των συνόρων. Έχουμε συνείδηση όλων των σεναρίων. Του ήπιου, του δύσκολου και του πολύ έκτακτου» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Γιάννη Μουζάλα.

Πηγή