Βουλή: Κουτσούμπας για υπόθεση Novartis – «Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα»

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την υπόθεση Παπαγγελόπουλου «μια αντίστροφη εκδοχή της υπόθεσης Νοβάρτις», κάνοντας λόγο για έναν «φαύλο κύκλο του αποπροσανατολισμού, της σκανδαλολογίας και των πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται και μέσα στο κοινοβούλιο».

«Ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης, κατά τη γνώμη μας δεν είναι καθόλου τυχαίος ο πολιτικός χρόνος που η κυβερνητική πλειοψηφία επιλέγει να φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη βουλή κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε πως «από τη μια μεριά έχουμε την επικείμενη κατάθεση ενός πολυνομοσχεδίου που στην ουσία συνιστά μια ευθεία επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις, σε μισθούς, σε εργασιακά δικαιώματα και Από την άλλη μεριά έχουμε τα απόνερα της επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «η συζήτηση γύρω από τα σκάνδαλα γίνεται με τέτοιο τρόπο που συσκοτίζει αντί να βοηθά στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε την θέση του κόμματος για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και της ρύθμισης που αφορά τον διορισμό της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων.

Ο κ. Κουτσούμπας προανήγγειλε την αποχώρηση του ΚΚΕ από την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, υπογραμμίζοντας όμως πως εφόσον συγκροτηθεί προκαταρτική επιτροπή, οι βουλευτές του κόμματος θα συμμετάσχουν.

Πηγή