Βαριές καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση Novartis

Για τακτική υποβάθμιση του θέματος και στοιχεία που καταδεικνύουν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη έκανε λόγο η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο ραδιόφωνο του Alpha για την υπόθεση της Novartis και την ενδεχόμενη εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Βαριές καταγγελίες έκανε η κ. Κωνσταντοπούλου που σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «δρούσε σε πλήρη συνεννόηση και με εντολές και του Τσίπρα και του Παυλόπουλου»:

«Είναι ξεκάθαρο ότι έκανε τη βρώμικη δουλειά και είναι όμως επίσης ξεκάθαρο ότι δεν δρούσε μόνος του. Για μένα, δρούσε σε πλήρη συνεννόηση και με εντολές και του Τσίπρα και του Παυλόπουλου, αυτό είναι απολύτως δεδομένο και απορώ γιατί η ΝΔ εξαιρεί τον Τσίπρα από αυτή την έρευνα αλλά και άλλα κυβερνητικά πρόσωπα» τόνισε η κα. Κωνσταντοπούλου επιμένοντας πως «πρέπει να ερευνηθεί και ο ρόλος του Παυλόπουλου. Δεν μπορεί να έχουμε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο οποίος παρεμβαίνει σε δικαστικές υποθέσεις και να έχει “αντ’ αυτού” τον Παπαγγελόπουλο σε αυτή τη θέση».

Για τον κ. Παπαγγελόπουλο ανέφερε πως είναι «ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Τσίπρα και ήταν ουσιαστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης σε όλη την διάρκεια κυβερνήσεων Τσίπρα, την στιγμή που απήλθαν και παρήλθαν ο Παρασκευόπουλος, ο Κοντονής και ο Καλογήρου κι εκείνος έμεινε σταθερός, απορώ. Είναι γνωστό ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι πρόσωπο της απόλυτου εμπιστοσύνης, εγγύτατα προσκείμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι γνωστό ότι τοποθετήθηκε επικεφαλής της ΕΥΠ επί Παυλόπουλου, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών και είναι γνωστός ο ρόλος του Παπαγγελόπουλου στο προηγούμενο διάστημα, όταν ήταν εισαγγελέας. Είναι γνωστό ότι έθαψε την υπόθεση των υποκλοπών και την υπόθεση Τσαλικίδη. Μιλάμε για το πρόσωπο, το οποίο έθαψε ως εισαγγελικός λειτουργός το μεγαλύτερο σκάνδαλο υποκλοπών και κατασκοπείας της χώρας, μαζί με το οποίο υπήρχε μια δολοφονία, η δολοφονία Τσαλικίδη. Ενός ανθρώπου που, όπως δείχνουν τα πράγματα, ανακάλυψε τις υποκλοπές και το πλήρωσε με την ζωή του. Μιλάμε για ένα πρόσωπο που έχει διαδραματίσει συγκεκριμένο ρόλο και σκοτεινό επί εποχής του στην ΕΥΠ. Επίσης, υπάρχουν περίεργες κινήσεις στη λίστα Λαγκάρντ, κάτι που είχα επισημάνει όταν ήμουν στην επιτροπή».

Πηγή