ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Σκουρλέτης: Αντιπερισπασμός μέσω Novartis

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, το μεσημέρι της Πέμπτης (19/09/2019).

Δύο είναι τα κύρια θέματα της Πολιτικής Γραμματείας: η προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (22/09/2019) με θέμα τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» του κόμματος στο πλαίσιο διεύρυνσής του, και η απόφαση της ΝΔ να συστήσει Προανακριτική Επιτροπή για να διερευνήσει το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Νωρίτερα σήμερα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο OPEN TV, δήλωσε σχετικά: «Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας. Καλούμε και προκαλούμε τη ΝΔ, αν θέλει να είναι συνεπής με τις πραγματικές της προθέσεις και οι πραγματικές της προθέσεις είναι να ενοχοποιεί διαρκώς -ως έναν μεγάλο, “colpo grosso”, αντιπερισπασμό- τον πρώην πρωθυπουργό, να προτείνει να εξεταστούν όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψηφίσουμε θετικά για κάτι που δεν πιστεύουμε ότι έχει βάση», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, κάτι που, όπως είπε, συνοδεύεται «από την ανοιχτή πρόκληση προς τη Νέα Δημοκρατία, “βάλτε όλα τα ονόματα των ‘στημένων’ καταθέσεων Βενιζέλου – Σαμαρά”» πρόσθεσε.

Ο γραμματέας της ΚΕ σημείωσε ότι η πρόκληση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση είναι: «Βάλτε, λοιπόν, το σύνολο των ονομάτων. Και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παπαγγελόπουλο, αν θέλετε». «Να γίνει διάλογος, να δούμε τι σημαίνει σκευωρία, τι σημαίνει σκάνδαλο, τι σημαίνει πολιτική ευθύνη, τι σημαίνει διχασμός, τι σημαίνει αντιπερισπασμός για να περάσουν άθλια αντικοινωνικά μέτρα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού, τονίζοντας ότι «ενώ έχουμε μια “σκανδαλάρα” που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, πάμε να δημιουργήσουμε “παράσιτα” μιλώντας για μια δήθεν -κατασκευασμένη- υπόθεση σκευωρίας». Όπως σχολίασε, η ΝΔ κάνει το εξής «τρικ»: «Δημιουργεί “παράσιτα” στην έρευνα του σκανδάλου και χωρίς να παραπέμπει τον πρώην πρωθυπουργό μιλάει μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά για να στοχοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα».

Τέλος, μίλησε για τακτική με στοιχεία «του ρεβανσισμού, της τοξικότητας της πολιτικής ζωής», ενώ επισήμανε ότι «βλέπουμε από την πλειοψηφία των ΜΜΕ να ακούγονται οι αναφορές του κ. Αγγελή, αλλά της κ. Τουλουπάκη να μπαίνουν στην άκρη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή