Γιατί ο Μητσοτάκης βγάζει μπροστά τον Μεϊμαράκη στο επερχόμενο συνέδριο;

Η επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Προεδρία του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο του 2019, δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο σημερινός επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του κόμματος, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κρατήσει τα γκέμια και να βάλει στην θέση τους αυτούς που ενδεχομένως σκέφτονται να βάλουν φωτιές στην Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν συνθήκες εσωστρέφειας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας από συγκεκριμένες ομάδες και… φράξιες που αναμφίβολα υπάρχουν στην Πειραιώς.

Η παρουσία του Μεϊμαράκη μπορεί να διασφαλίσει την απαραίτητη ηρεμία στην παράταξη, αφού ως γνωστόν ο Βαγγέλας είναι περίπου «θεσμός» για τη ΝΔ. Είναι αυτό που λέμε στην πολιτική πιάτσα «μπετόν αρμέ» και είναι πολύ δύσκολο να παίξει πολιτικά παιχνίδια ο οποιοσδήποτε πίσω από την πλάτη του Μεϊμαράκη.

Είναι προφανές ότι η ηγεσία της Πειραιώς έχει θορυβηθεί το τελευταίο διάστημα από τις εσωτερικές γκρίνιες και διαρροές που γίνονται από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προς συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

Μέσα Ενημέρωσης που, λίγο έως πολύ, εμφανίζουν τον Σαμαρά και τον Καραμανλή έτοιμους να «καθαρίσουν» τον Μητσοτάκη στην πρώτη στροφή, στο πρώτο λάθος της διακυβέρνησης. Διοχετεύουν μάλιστα πληροφορίες ότι ο Σαμαράς είναι έξαλλος γιατί δεν τον έκανε πρόεδρο στην Κομισιόν και διάφορες άλλες πολιτικές ακρότητες.

Άλλωστε, όπως έχουμε επισημάνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται ανηλεή πόλεμο από διάφορες «συνιστώσες της Πειραιώς». Πόλεμος που αγγίζει τα όρια της λάσπης, αφού προεξοφλούν ότι θα προβεί σε εθνικά σφάλματα στα ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό αλλά και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά:

Είναι στα αλήθεια έξαλλος ο Σαμαράς με τον Μητσοτάκη;

Επίσημα από την πλευρά Σαμαρά ούτε διαψεύδουν, ούτε επιβεβαιώνουν τις διαθέσεις τους γύρω από τα όσα γράφονται και λέγονται. Τηρούν μια περίεργη σιγή…

Από την άλλη πλευρά ο Καραμανλής – σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr – ήταν και είναι ξεκάθαρος εδώ και πολύ καιρό: «Εγώ δεν θα βάλω ποτέ τρικλοποδιά στον Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα». Αυτό το έχει πει δεκάδες φορές σε στενούς συνεργάτες του.

Από την άλλη μεριά για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, «Σαμαρικό μπλόκ» στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει με την έννοια που ορισμένοι νομίζουν.

Δεν υπάρχει κάποιο ρεύμα υπέρ του Καλαματιανού πολιτικού που να μπορεί να καθιστά απειλεί για τον σημερινό πρωθυπουργό.

Αφήστε δε που αυτή την περίοδο – πάνω στον μήνα του μέλιτος για την κυβέρνηση – δεν θα τολμούσε να δημιουργήσει διαλυτικές τάσεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτική αυτοκτονία.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Μεϊμαράκης θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τη συνοχή του κόμματος.

Πηγή