Νέα δημοσκόπηση: Τεράστια η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να δείχνουν οι πολίτες, με τις πρώτες μετρήσεις των δημοσκοπικών εταιρειών να καταγράφουν θετικές γνώμες για το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, οι πολίτες εκφράζονται θετικά για την πορεία της χώρας και της οικονομίας ενώ, δηλώνουν αισιόδοξοι και για το μέλλον.

Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Το 68% κρίνει ως θετική την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 21% ως αρνητική και το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική. Για τον κ. Μητσοτάκη, παράλληλα, το 74% εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 38% των θετικών απόψεων ενώ το 60% εκφράζεται αρνητικά για τον πρώην πρωθυπουργό.

Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

  • Οικονομία 26%
  • Ανεργία 24%
  • Προσφυγικό 13%
  • Ιατρική 6%
  • Παιδεία 5%

Πηγή