Χατζηδάκης: «Ανοιχτό το θέμα της εξεταστικής για τη ΔΕΗ» – Γιατί δεν μπορεί να πουληθεί

«Κανένα συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος ο οποίος σημειώνει πως παραμένει ανοιχτό το θέμα της εξεταστικής. Την ίδια ώρα εξηγεί γιατί δεν μπορεί να πουληθεί η ΔΕΗ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να καταγγέλλει, οφείλει να εξηγήσει: Πώς, ενώ παρέλαβε μία επιχείρηση με 90 εκατ. κέρδη, την παρέδωσε με 900 εκατ. ζημιές. Πώς στα χρόνια του η ΔΕΗ έχασε το 83% της μετοχικής της αξίας», δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» σημειώνοντας επίσης ότι «δεν θα δώσουμε κανένα συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρει ότι από τις ευρωεκλογές -όταν η προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας έγινε ξεκάθαρη- μέχρι και σήμερα, η μετοχή της ΔΕΗ είχε άνοδο πάνω από 100%.

«Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποιος είναι αυτός που απαξίωσε τη ΔΕΗ» σημειώνει και με καυστικό τρόπο στέλνει μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ να μην ανησυχεί για την πώληση της επιχείρησης. «Θα τους έλεγα να μην άγχονται για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Καθώς κανείς δεν θα βάλει τα λεφτά του σε μια επιχείρηση με ετήσιες ζημιές 900 εκατ. ευρώ και με χρέη 5 δισ. ευρώ», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο για την εξυγίανση της ΔΕΗ έχει παρουσιαστεί, είπε την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση κληρονόμησε τη ΔΕΗ σε τραγική κατάσταση. «Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ερευνηθεί, γιατί έφθασε σε τέτοια κατάσταση, όταν κάποιοι προειδοποιούσαν» προσέθεσε.

Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα της επιχείρησης και να εξυγιανθεί και κάποια στοιχεία της θα πουληθούν. Αλλά, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, θέλω τη ΔΕΗ μπροστάρη σε μία απελευθερωμένη αγορά ενέργειας που θα αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα την ξανακάνουμε κερδοφόρα. Δεν πρέπει να κάνουμε κοινωνική πολιτική, μέσω της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θα πρέπει να αποζημιώνεται.

Πηγή