ΔΕΘ 2019: Η υποχρέωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαρίκα – Η αναφορά του πρωθυπουργού

Αναφορά στη μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη έκανε κατά τη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός.

Ερωτώμενος για τα επιδόματα ξεκαθάρισε πως «κανένα επίδομα δεν καταργείται. Το επαναλαμβάνω. Κανένα» ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα άτομα με αναπηρία.

«Εμείς θέλουμε μια συγκροτημένη προσέγγιση στο θέμα των ατόμων με αναπηρία και είναι ένα θέμα που το έχω αναλάβει εγώ. Θα παρουσιάσουμε τολμηρές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βρέθηκα την Παρασκευή, ήταν πολύ συγκινητικό, στην προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Τυφλών. Δεν υπάρχει διάταξη σε τυφλούς δασκάλους να υπηρετούν στον τόπο τους και τους στέλνουν αλλού. Και πόσοι εν τέλει είναι αυτοί;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως η αντιμετώπιση των ζητημάτων των ανθρώπων με αναπηρία «είναι μια υποχρέωση που έχω απέναντι στην μητέρα μου που πρώτη έθεσε στο δημόσιο διάλογο τα ζητήματα αυτά».

Απαντώντας για τις επικείμενες δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά σχολίασε πως «θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις και η όποια επιστροφή θα πρέπει να γίνει θα γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Με την 4η αξιολόγηση συνέδεσε τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν για την δημιουργία δημοσιονομικού χώρου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη ΕΔΩ live


Πηγή