Θεοδωρικάκος: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο – Μόνιμες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας

Θα τηρηθεί η νομιμότητα για τους συμβασιούχους – Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο καθώς «δεν υπάρχει λόγος» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες προσλήψεις πέραν αυτών που έχουν ξεκινήσει (στην ειδική αγωγή, το χώρο της υγείας και την ΕΛΑΣ) καθώς όπως είπε «θα δούμε τις ανάγκες και θα αξιολογήσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες».

Αναφορικά με την πρόσληψη των ειδικών φρουρών ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «πιστεύω ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης το έχει οργανώσει ώστε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου».

Για τους συμβασιούχους υπενθύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση 3 μήνες πριν τις εκλογές σταμάτησε να ενημερώνει για την πρόσληψη συμβασιούχων» και πως «δεν θα συνεχιστεί το ίδιο φυσικά» ενώ τόνισε ότι «θα τηρηθεί η νομιμότητα για τους συμβασιούχους, οι συμβάσεις τους θα ολοκληρωθούν κανονικά».

Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως πολιτική δέσμευση είναι «εκτός από τον προγραμματισμό για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε βάθος τετραετίας, θα κάνουμε προγραμματισμό και για την πρόσληψη των εκτάκτων».

Αναφορικά με τον στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ο υπουργός είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα τηρήσουμε τις συμφωνίες τα πρώτα δύο χρόνια και μετά θα θέσουμε το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το 2021 θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Για το προσφυγικό και τη διαχείρισή του ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως «σοβαρές μετακινήσει με διασπορά για να μην υπάρξει πρόβλημα στην ηπειρωτική χώρα» υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και θα τις στηρίξουμε με επείγοντα μέτρα».

Ερωτηθείς για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε έκανε λόγο για «στοίχημα ζωής» και για μια «κατεπείγουσα υπόθεση για την Αττική γιατί την προηγούμενη 4ετια δεν έγινε καμία μελέτη» και συμπλήρωσε πως «είναι επείγον να αυξηθεί στο 50% το ποσοστό των απορριμάτων που θα ανακυκλώνονται από 1η Ιανουαρίου 2020 γιατί διαφορετικά «μετά το τέλος του χρονου θα τρώμε πέναλτι για το θέμα της ανακύκλωσης καθώς σήμερα το ποσοστό ανέρχεται σε 18%».

«Το μείζον είναι να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης» ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή