Νέα Δημοκρατία: Εκτός κόμματος ο Γιάνναρος

Παρελθόν για την Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο Θεόδωρος Γιάνναρoς μετά τις ρατσιστικές τους δηλώσεις κατά πρόσφυγα. 

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Στεργίου διαγράφεται ο κ. Γιάνναρος Θεόδωρος του Δημητρίου από μέλος του κόμματος και χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος παραπέφθηκε στο πειθαρχικό μετά δημοσιεύματά του στο διαδίκτυο μέσω των οποίων χαρακτήρισε «πίθηκο» και «απόβρασμα» πρόσφυγα.

Συγκεκριμένα, ο Arash Hampay, πρόσφυγας από το Ιράν που ζει στην Ελλάδα, ανήρτησε φωτογραφία στα social media, με τη λεζάντα «φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του ο Θεόδωρος Γιάνναρος, έγραψε «θα πας από κει που ‘ρθες, πίθηκε» ενώ έδωσε συνέχεια και στο προφίλ του στο Twitter, γράφοντας: «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σελφι με το iPhon του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του? Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!».

Στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις γράφοντας: «Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μη πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι αλληλέγγυοι το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά τα το καταπίνουμε!».

Το θέμα έφτασε μέχρι την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος σχολίασε πως «είναι αυτονόητο πως τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση».

Πηγή