Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης

Κοσμοσυρροή στην λαμπερή τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Γορτυνίας, Ευστάθιου Κούλη.

Εγκάρδιες ευχές, χαμογελαστά πρόσωπα έδωσαν το παρών για το «καλωσόρισμα» του κ. Κούλη στο πολιτικό τιμόνι του συγκεκριμένου δήμου της πατρίδας μας. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος φανερά συγκινημένος από την υποδοχή, δεν άφησε κανέναν συμπολίτη του παραπονεμένο. Χαιρέτισε έναν- έναν τους κατοίκους που ήθελαν να του σφίξουν το χέρι και να τον συγχαρούν για την επιτυχία του.

Απλός και ευδιάθετος ανέβηκε στο βήμα για να ευχαριστήσει όλους όσοι τον υποστήριξαν σε αυτό το δύσκολο, ομολογουμένως, αγώνα που κατέβαλλε. Γεμάτος θέληση και θάρρος δεσμεύτηκε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό ώστε να πάει η Γορτυνία πολλά βήματα μπροστά και να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο προορισμό χωρίς να μείνει καμία ημέρα ανεκμετάλλευτη.

Ο δήμαρχος τόνισε πως στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να σηκώσει ψηλά ολόκληρη την Γορτυνία δίχως εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Γνώστης της εν λόγω θέσης καθώς διετέλεσε δήμαρχος για οκτώ συναπτά έτη, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει. Και τι χρειάζεται για όλα αυτά; Εργατικότητα, σκληρή προσπάθεια και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα εξυψώσουν τον τόπο ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη. Η πολιτιστική κληρονομιά της εν λόγω περιοχής είναι πλούσια με πολλές προοπτικές και έτσι η οικονομία πρέπει να ανθίσει περαιτέρω.

Ο νέος δήμαρχος έφτασε από νωρίς στην Δημητσάνα όπου έλαβε χώρα η ορκομωσία. Μεταξύ άλλων, τον κ. Κούλη και την νέα δημοτική αρχή τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα από την πολιτική σκηνή της χώρας και συγκεκριμένα εκ μέρους της κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Μανώλης Γραφάκος, εκ μέρους της ένωσης δήμων Ελλάδος ο Α’ αντιπρόεδρος Δ. Καφαντζάρης, ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών- κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο αντιπεριφεριάρχης Μεσσηνίας, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμίας και ιερείς από τον χώρο της εκκλησίας , άτομα από τον επιχειρηματικό κόσμο, στρατιωτικοί, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, δημοσιογράφοι, συγγενείς των τιμώμενων προσώπων και απλοί πολίτες που παρακολούθησαν την τελετή με ώρα έναρξης τις 19.00  μμ. Δεκάδες φωτογράφοι, καμεραμάν, πάλευαν για μια θέση με την καλύτερη οπτική.

Με την βοήθεια του Θεού και την ευλογία από τους ιερείς στο νέο μονοπάτι που χαράζει σήμανε επίσημα η έναρξη της θητείας του. Εξάλλου η πίστη για τον κ. Κούλη είναι το ισχυρό του στήριγμα καθώς τον βοήθησε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής του. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του με την εκκλησία είναι εξαιρετικές. Από την παιδική του ηλικία υπηρετεί ανελλιπώς το ιερό αναλόγιο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως ιεροψάλτης.

Σε σύντομη δήλωση του ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους παριστάμενους που βρέθηκαν στην ορκομωσία μας. Για ακόμη μια φορά θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Γορτυνιακό λαό για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του. Σταματάνε πια τα λόγια και οι υποσχέσεις και από την πρώτη Σεπτέμβρη ξεκινάνε τα έργα με πολλή όρεξη και διάθεση προσφοράς. Ευελπιστούμε ότι στο τέλος της τετραετίας ο απολογισμός θα είναι πλήρης.»

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα τον κ. Κούλη με στοιχεία από το βιογραφικό του:

Γεννήθηκε το 1971 στα Λαγκάδια Γορτυνίας και είναι το τρίτο παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας.
Ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1994.
Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λαγκαδίων στις εκλογές του 1994 και του 1998.
Το 2002 εκλέχθηκε Δήμαρχος και υπηρέτησε τον Δήμο Λαγκαδίων για οκτώ συναπτά έτη (2003-2010).
Το 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας και την περίοδο (2014-2019) υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Διατέλεσε μέλος και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αρκαδίας την περίοδο 2002-2010.
Επίσης έχει διατελέσει μέλος της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και έχει υπηρετήσει ως μέλος σε σημαντικές επιτροπές (Επιτροπή Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Επιτροπή Θεσμών και Ισότητας, Επιτροπή Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού, Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων).
Διατέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ (Παράρτημα Αρκαδίας), της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Νομού Αρκαδίας, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Υποτροφιών «Τρύφωνας Ασημακόπουλος» καθώς και μέλος διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση.
Έχει τέλος εργαστεί ως στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, σε τράπεζες, σε αυτοδιοικητικούς φορείς και ως ελεύθερος επαγγελματίας.