Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο: Άρειος Πάγος, αναπτυξιακός και διπλώματα στο τραπέζι

Για τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.  

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και αυτό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει και τον αναπτυξιακό νόμο καθώς επίσης και το θέμα που έχει προκύψει με τα διπλώματα οδήγησης.

Για σήμερα Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί στη Βουλή και η σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών με στόχο να ψηφιστεί έως την Παρασκευή (30/8). Με αυτή επανέρχεται το παλαιό σύστημα εξέτασης και απόκτησης άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα μηνών.

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η στελέχωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο για το «επιτελικό κράτος» και σε αυτή συγχωνεύονται έξι ελεγκτικές υπηρεσίες και σώματα. Οι επικεφαλής αναμένεται να οριστούν από την κυβέρνηση. Η ΕΑΔ θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο και τέσσερα ακόμα μέλη του συμβουλίου, ενώ προβλέπεται και διοικητής

Ποιοι προκρίνονται για τον Άρειο Πάγο

Ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, η Πηνελόπη Ζωντανού και η Αγγελική Αλειφεροπούλου είναι οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί που προκρίθηκαν για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Σημειώνεται πως για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, η Διάσκεψη των Προέδρων εξέφρασε γνώμη μεταξύ των εξής έξι αντιπροέδρων: Αγγελική Αλειφερoπoύλoυ, Γεώργιoς Λέκκας, Πηvελόπη Ζωvταvoύ, Iωσήφ Τσαλαγαvίδης, Ειρήvη Καλoύ, Δήμητρα Κoκoτίvη.


Πηγή