Φωτιά στην Εύβοια: Κυριάκος Μητσοτάκης – Σε απόλυτη κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός

Φωτιά Εύβοια: «Οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες και το πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξερχόμενος από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων Ευβοίας και για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Έχοντας στο πλάι του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και επισήμανε ότι έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. «Με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» δήλωσε.

Τέλος, ενημέρωσε πως αύριο, Τετάρτη (14/08/2019), το πρωί «θα έχουμε στη διάθεσή μας 4 ακόμα αεροσκάφη Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία».

Υπενθυμίζεται πως η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, η χώρα μας υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας, το οποίο έγινε δεκτό. Οι πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν θετικά ήταν η Ιταλία και η Κροατία, ενώ αναμένεται απάντηση και από τις άλλες χώρες.

Πηγή