Live: Ο Kυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για το επιτελικό κράτος

Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση στη Βουλή με την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργού Επικρατείας «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης».

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «έχουμε ακόμη ένα κράτος με μεγάλο κεφάλι που εξακολουθεί να προκαλεί δάκρυα απόγνωσης στους πολίτες του» συμπληρώνοντας πως «με την ψήφιση του νομοσχεδίου, το Υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά, ψηφίζει για όλα τα θέματα και διοικείται από τον πρωθυπουργό. Υλοποιείται ο κώδικας λειτουργίας του Δημοσίου που διοικείται από γραμματείες της ιεραρχίας του Δημοσίου. Ο πολίτης πάυει να είναι όμηρος της γραφειοκρατίας. Ο πολίτης παύει να είναι όμηρος της γραφειοκρατίας. Λειτουργία μιας νέας επιχείρησης, η έναρξη επαγγέλματος ή η στελέχωση νοσοκομείων και σχολείων γίνεται με μία υπογραφή γενικού διευθυντή. Και σταματούν οι ουρές αφού οι επαφές με το κράτος γίνονται, πλέον, μόνο ηλεκτρονικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε live

Το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος πρόκειται για την πρώτη μεθοδική αναδιοργάνωση και συστηματοποίηση της δράσης της Κυβέρνησης. Ζωντανά στο βήμα της Βουλής.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Dinsdag 6 augustus 2019


Πηγή