Πέτσας: Γιατί ο Μητσοτάκης διατήρησε το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρήσει το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για το οποίο είχε ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα κατά το παρελθόν αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε πως από την περίοδο που συστήθηκε το γραφείο μέχρι σήμερα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. «Και το βασικό που έχει αλλάξει είναι ότι μεσολάβησε η εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολίασε πως «ο Πρωθυπουργός έχει βάλει στην καρδιά της ατζέντας του την προστασία του brand Μακεδονία και την ανάδειξη των μακεδονικών προϊόντων μας παντού στον κόσμο» και πως «έκρινε σκόπιμο ότι έπρεπε να διατηρηθεί αυτός ο θεσμός, μεταλλασσόμενος στις νέες συνθήκες- όπως θα δείτε και στη διάταξη που θα ακολουθήσει στις επόμενες ημέρες- ώστε να υπάρξει ένα πρόσωπο, που θα είναι ο δίαυλος του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και όλες τις άλλες Αρχές της περιοχής και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως σχολιάζουν ο πρωθυπουργός ανακάλυψε εν τέλει την χρησιμότητα του.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Δώρα Αυγέρη με δήλωσή της θυμίζει πως «η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ιδρύσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη λοιδορήθηκε ανελέητα από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, αφού τα πρόσωπα που το στελέχωσαν, στοχοποιήθηκαν από το μηχανισμό τους» όμως «τελικά η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει το “άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι” γραφείο» χρησιμοποιώντας δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ!» τονίζει η βουλευτής και καταλήγει: «ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί τη χρησιμότητα του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, ν’ αναγνωρίσει τον ουσιαστικό ρόλο του και το χρήσιμο έργο που έχει παραχθεί. Πλην όμως, η επιλογή του για τη στελέχωση με μια πολιτευτή, η οποία ανταγωνιζόταν με τη Χρυσή Αυγή στις εμφυλιοπολεμικές γιορτές μίσους, δεν προδιαθέτει θετικά για την ανάγκη συγκλίσεων και συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας».

Πηγή