Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Τι συμβαίνει με Τσίπρα και Αχτσιόγλου; Όλη η αλήθεια

78

Γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απομακρύνει την πρώην υπουργό από τη θέση της εκπροσώπου του κόμματος.

Η μετεκλογική καταιγίδα στην Κουμουνδούρου μαίνεται για τα καλά, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες και να δημιουργήσει μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Στην προσπάθεια αυτή υπάρχουν και «απώλειες». Πρώτη και σημαντική, η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία πριν καλά καλά αναλάβει εκπρόσωπος του κόμματος, «καθαιρέθηκε» με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί όμως ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να την απομακρύνει από εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ;

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για ρήξη στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με την πρώην υπουργό Εργασίας. Μάλιστα, ορισμένοι εμπλέκουν στη δήθεν κόντρα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους «53+».

Πάμε όμως να δούμε ποια είναι η αλήθεια. Σύμφωνα με πλήροφορίες του Newsbomb.gr, η Έφη Αχτσιόγλου δεν αντικαταστάθηκε από τον Αλέξη Χαρίτση γιατί απέτυχε, αλλά γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να την «εκμεταλλευτεί» σε ένα άλλο νευραλγικό πόστο.

Η νεαρή βουλευτής τον έβγαλε ασπροπρόσωπο στο υπουργείο Εργασίας και αποτελεί πλέον μία από τις πιο στενές συνεργάτιδες του πρώην πρωθυπουργού. Γι’ αυτό άλλωστε και της έδωσε τον τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην επιτροπή παρακολούθησης κυβερνητικού έργου. Διότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι είναι η μόνη που μπορεί να ασκήσει σκληρή και ουσιώδη αντιπολίτευση απέναντι στον κ. Βρούτση.

Όσο για τις φήμες περί ρήξης στις σχέσεις Τσίπρα – Αχτσιόγλου, πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν στο Newsbomb.gr πως πρόκειται για «παραμύθια» με στόχο την αποδυνάμωση του Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλωστε, έχει δώσει το στίγμα των πρόθέσεων του για την επόμενη μέρα στο κόμμα, δίνοντας τα σημαντικά πόστα του κόμματος στη νέα γενιά.


Πηγή