Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι νέες εξαγγελίες επιβεβαιώνουν πως η επίθεση σε βάρος του λαού θα κλιμακωθεί

Απέναντι στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της θα σταθεί το ΚΚΕ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να αναφέρει ότι οι νέες της εξαγγελίες αξιοποιούν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο με το οποίο εφοδίασε τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Επιβεβαιώνουν, ότι θα κλιμακωθεί η επίθεση σε βάρος του λαού», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και σχολίασε πως δεν υπήρξε καμία έκπληξη εκ μέρους του πρωθυπουργού.

«Δεν περιμέναμε με καμία αγωνία τις προγραμματικές δηλώσεις σας, όπως δεν περίμενε και η Κομισιόν να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, για να ανακοινώσει τις συστάσεις της για την Ελλάδα στις 8 Ιούλη», είπε και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ γνωρίζει πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, στηρίζουν τα προαπαιτούμενα, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις και προβάλλουν μαζί με τη σημερινή κυβέρνηση το παραμύθι ότι η κοινωνική ευημερία θα έρθει μέσα από την ενίσχυση των κερδών του κεφαλαίου και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

«Όλοι μαζί, προσπαθείτε να κρύψετε, ότι ο κοινός στόχος σας να γίνει «πιο φιλική η χώρα στην επιχειρηματικότητα», ισοδυναμεί με πολιτικές και μέτρα που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, αυξάνουν το βαθμό εκμετάλλευσης, θυσιάζουν κοινωνικές ανάγκες, αφαιρούν λαϊκό εισόδημα για να χρηματοδοτήσουν πλουσιοπάροχα εγχώριους και ξένους ομίλους», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.


Πηγή