Φώφη Γεννηματά: Γενικόλογες και βαθιά συντηρητικές οι προγραμματικές δηλώσεις

Έκθεση ιδεών, γενικόλογες και εν τέλει βαθιά συντηρητικές χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η Φώφη Γεννηματά. 

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στην ομιλία της υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η κλασική δεξιά και επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι στην εναρκτήρια ομιλία του εγκατέλειψε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. «Παραδοθήκατε στους δανειστές, έχουμε επιλογές με συντηρητικό πρόσημο και η χώρα από γαλάζια μετατράπηκε στο βαθύ κομματικό μπλε της δεξιάς», ανέφερε.

Αν και χαρακτήρισε θετική τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε πως δεν φτάνουν κάποιες οριζόντιες ελαφρύνσεις για την ανάπτυξη, ούτε για τη μείωση των ανισοτήτων.

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας απολύτως υποκριτική τη στάση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Οι υπουργοί σας μόνον συγχαρητήρια στον κ. Κοτζιά δεν έδωσαν», είπε και σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης όλο και πιο πολύ μοιάζει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς μένουμε σταθεροί στην άποψή μας πως είναι μια κακή συμφωνία, εθνικά επιζήμια που ανοίγει το δρόμο για νέους αλυτρωτισμούς», υποστήριξε.

Στρεφόμενη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τον κατηγόρησε ότι ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα υψηλά πλεονάσματα, αλλά η συμφωνία φέρει τη δική του υπογραφή.


Πηγή