Η δικογραφία που εμπλέκει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

208

Της Ελένης Τσιάβο

Στη Βουλή έγινε η διαδίβαση από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ποινική δικογραφία που αφορά σε 13 διατελέσαντες υπουργούς των Εσωτερικών, και 10 διατελέσαντες υπουργούς Οικονομικών.

Στη Βουλή υπεβλήθη επίσης ποινική δικογραφία η οποία αφορά στον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Σε τι αφορά η δικογραφία

Πιο αναλυτικά, η δικογραφία που αφορά τον κ.Παπαγγελόπουλο, αφορά σε ανώνυμη καταγγελία –αναφορά η οποία εστάλη στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προϊσταμένη της Επιθεώρησης Μαρία Γαλάνη και κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον Άρειο Πάγο αλλά και το Εφετείο .

Κατ’ουσίαν υπάρχουν αναφορές κατα της εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς ο συντάκτης της ισχυρίζεται ότι δεν ενεργεί αυτοβούλως αλλά καθ υπόδειξη του πρωην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται ο πρώην υπουργός έδωσε εντολές προκειμένου η υπόθεση που σχετίζεται με τη δικαστική έρευνα για την Τράπεζα Πειραιώς να κρατηθεί στο ψυγείο.

Οπως αναφέρεται οι εισαγγελείς Διαφθοράς κάνουν τα στραβά μάτια για την υπόθεση της Πειραιώς παρά το γεγονός ότι επί ενάμιση χρόνο έχουν στην κατοχή τους τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Ωστόσο, στα τέλη Ιουνίου οι εισαγγελείς κάλεσαν 40 υπευθύνους της Πειραιώς, προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων.