Βόμβα από Τζάκρη: «Να πούμε “ναι” στην κατάργηση του ασύλου – Χάσαμε τη μάχη των Εξαρχείων»

Αποστάσεις από τις – γνωστές μέχρι σήμερα – θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το άσυλο πήρε η βουλευτής του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».

Η βουλευτής Πέλλας τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου της ΝΔ για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σημειώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίσθημα ασφάλειας που ζητούν οι πολίτες στην Δεξιά και τον αυταρχισμό…».

Συνέχισε λέγοντας πως «αν κάναμε μία ιδιότυπη δημοσκόπηση μεταξύ αυτών που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βλέπατε ότι η συντριπτική πλειοψηφία απορρίπτει το ενδεχόμενο φοιτητής να μην μπορεί να πάει σε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά έμπορος ναρκωτικών να μπορεί να διακινεί ελεύθερα ναρκωτικά στο πανεπιστημιακό campus. Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να απαγορεύει σε πανεπιστημιακό δάσκαλο ή φοιτητή να πρεσβεύουν τις ιδέες τους … Νομίζω ότι το κόμμα μου και σε πολλά ακόμη νομοσχέδια, θα πρέπει να έχει θετική άποψη».

Σύμφωνα με τη Θεοδώρα Τζάκρη «το βασικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που ήθελαν οι ψηφοφόροι και αυτό που ήθελαν κάποιοι στον κομματικό μηχανισμό» και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την μάχη της μεσαίας τάξης, όχι μόνο από την φορολογία… έχασε όμως και την μάχη της ασφάλειας, π.χ. να μπορεί κανείς να κυκλοφορεί ελεύθερα στα Εξάρχεια… έχασε την μάχη της ενημέρωσης, δεν έπρεπε να την εγκαταλείψουμε στην δεξιά προπαγάνδα… με λίγα λόγια, κέρδισε τις μεγάλες μάχες της οικονομίας και της αλληλεγγύης, αλλά έχασε τις μάχες του συμβολισμού».

«Την επόμενη ημέρα, επομένως, πρέπει να κάνει αυτοκριτική μέσα στα όργανά του, όχι μόνο για τις πολιτικές αλλά και για τα πρόσωπα που ευθύνονται για την ήττα», τόνισε η κ. Τζάκρη, «γιατί δεν γίνεται οι άνθρωποι που ευθύνονται για την ήττα να έχουν τον πρώτο λόγο στην επόμενη ημέρα, αυτό είναι καθοριστικό».

Πηγή