Έτοιμος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Κουμουτσάκου ο Κοτζιάς

Δύο μέρες μετά τη μήνυση που κατέθεσε κατά του Πάνου Καμμένου, ο Ν. Κοτζιάς δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Γ. Κουμουτσάκου ο οποίος δήλωσε ότι οι δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης αλληλοεκβιάζονται, επισημαίνοντας πως ο Ν. Κοτζιάς βρίζει και εκβιάζει. Τόνισε ότι αν ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ δεν έχει αποδείξεις θα πρέπει να ανακαλέσει, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπερασπιστεί νομικά τον εαυτό του.

«Μετά την κατάθεση της μήνυσής μου εναντίον του κ. Καμμένου εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εξύβριση και απειλές . Αυτό δεν είναι ορθό. Δεν θέλησα να υβρίσω κανέναν. Μου κάνει εντύπωση ότι θεωρείται έγκλημα να καταφύγει κανείς στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του. Η ΝΔ δια του κ. Κουμουτσάκου έφτασε στο σημείο να πει ότι εξυβρίζω και εκβιάζω. Αυτό δεν είναι πολιτικό σχόλιο, είναι δημόσια προσβολή. Υπερασπίζομαι το θεμελιώδες δικαίωμα προστασίας της αξιοπρέπειάς μου.

Αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Κουμουτσάκος, ότι αλληλοεκβιαζόμαστε, είναι απαράδεκτο. Σαν ένα θύμα βιασμού να παρουσιάζεται ως υπαίτιο για τον βιασμό του. Θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη και για άλλους. Καλώ τον κ. Κουμουτσάκο να ανακαλέσει, θα υπερασπιστώ την τιμή και την αξιοπρέπειά μου όπως επίσης τη δημοκρατική λειτουργία στο δημόσιο χώρο. Η έχει αποδείξεις ή ανακαλεί. Αλλιώς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αναγνωρίζει το δικαίωμα ενός πολίτη που απειλείται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη; Αυτό πρέπει να απαντήσει ο κ. Κουμουτσάκος».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι εκτός των μηνυμάτων που αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ του έχει στείλει και άλλα απειλητικά και εκβιαστικά μηνύματα. Τόνισε πως θα καταθέσει και αγωγή κατά του Π. Καμμένου.

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο Γ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη συμπάθεια του προς τον Ν. Κοτζιά και ισχυρίστηκε ότι τα περί εκβιασμού αποτελούν την προσωπική του πολιτική εκτίμηση, την οποία και θα διατηρήσει.

«Είναι η πολιτική μου εκτίμηση γι αυτά που φαίνονται και γι αυτά που δεν φαίνονται. Μπορούμε πολλά να υποθέσουμε για το τι συνέβη σε εκείνη τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ακολούθησε μια επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά της οποίας το περιεχόμενο δεν μάθαμε ποτέ. Είναι λογικό όταν δύο πρώην υπουργοί αλληλουβρίζονται με όρους χαμαιτυπείου διαμορφώνεται ένα πολιτικό κλίμα που επιτρέπει τέτοιες πολιτικές εκτιμήσεις.

Εκφράζω την συμπάθειά μου στον κ. Κοτζιά που μάλλον δεν φανταζόταν ότι θα τελειώσει έτσι η υπουργική του θητεία. Γνωρίζοντας την προσωπικότητά του υποθέτω ότι δεν θα άφησε αναπάντητα τα sms που πήρε από τον κ. Καμμένο. Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις».

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr