Νέο υπουργικό συμβούλιο: Αυτή είναι η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως είναι η νέα υπουργός Παιδείας.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουλίου του 1980. Έχει πτυχίο νομικής με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από το Πανεπιστήμιο Paris II και το Harvard Law School.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εξελέγη πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas), διδάσκοντας πρωτοετείς φοιτητές νομικής. Εν συνεχεία εργάστηκε ως δικηγόρος στη δικηγορική εταιρεία Cravath, Swaine & Moore LLP με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Από το 2007 δραστηριοποιείται ενεργά ως δικηγόρος στην Ελλάδα.

Είναι μέλος των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης.

Είναι εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι που εδρεύει στην Αθήνα και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της κοινωφελούς δράσης.

– Είναι ιδρυτικό μέλος και τέως Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, το οποίο εντοπίζει πλεόνασμα σε εταιρείες και ιδιώτες για να καλύψει ανάγκες των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

– Κατά τα χρόνια εργασίας της στη Νέα Υόρκη, είχε βραβευθεί για την κοινωφελή της δράση, προφέροντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες σε ομάδες αστέγων της Νέας Υόρκης.

Το 2014 διετέλεσε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Από το Μάρτιο του 2015 ως τον Ιανουάριο του 2016 διετέλεσε Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και από τον Ιανουάριο ως το Νοέμβριο του 2016 Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας

Από το Νοέμβριο του 2016 είναι Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι έγγαμη, έχει δύο παιδιά και μιλά τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019


Πηγή