Βελόπουλος στο Sputnik: «Να φτιάξουμε επιτέλους το Ορθόδοξο τόξο»

Το στίγμα που θα δώσει  στη Βουλή, ως επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης», εξήγησε στο Sputnik, ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι θα προτάξει το ζήτημα της διατήρησης των εργασιακών κεκτημένων. «Ό,τι έχει κερδηθεί στα εργασιακά δικαιώματα θα δώσουμε αγώνα για να μην αλλάξει. Και φυσικά, στα εθνικά θέματα θα αγωνιστούμε, ώστε το εθνικό συμφέρον να προταχθεί ως πυξίδα για τη χώρα μας. Δεν είμαστε δεδομένοι σε κανέναν και δεν κάνουμε παραχωρήσεις σε κανέναν».

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, τονίζει ότι ο ίδιος και το κόμμα του, θα ήθελαν «να ανοίξουν επιτέλους οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο χωρών».

«Να φτιάξουμε επιτέλους το Ορθόδοξο τόξο, να μιλήσουμε μαζί τους και να ανοίξουμε εμείς την πόρτα που δυστυχώς έχουμε κλείσει στον ομόδοξο λαό. Η συζήτηση πρέπει να αφορά ζητήματα εφ’ όλης της ύλης, όπως πολιτικά, οικονομικά, ενεργειακά. Να δούμε που έχουμε κοινά συμφέροντα που έχουμε κοινή συναντίληψη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί αφού η Δύση όπως βλέπουμε μας έχει γυρίσει την πλάτη», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει την μη επανεκλογή της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, επισήμανε ότι «η Χρυσή Αυγή εξαφανίστηκε, επειδή το 70% των ψηφοφόρων της πήγε στη ΝΔ».

«Η ηγεσία και ο σκληρός πυρήνας της Χρυσής Αυγής είναι ναζί. Οι ψηφοφόροι όμως δεν είναι. Αν ήταν ναζιστές δεν θα πήγαιναν στη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα πήγαιναν πουθενά, θα έμεναν εκεί. Οι ναζί δεν φεύγουν, παραμένουν ναζί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος εξελέγη και στις φετινές Ευρωεκλογές, ωστόσο παραιτήθηκε για να διεκδικήσει θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Πηγή