Εκλογές 2019 – EXIT POLLS: Ανατροπές στο δεύτερο κύμα των ερευνών

Exit poll 2019 – Exit polls 2019: Ανατροπές φέρνει το 2ο κύμα των ερευνών κοινής γνώμης έξω από τα εκλογικά κέντρα – Ενώ το πρωί τα νούμερα ήταν πολύ μεγάλα, όσο προοσέρχονται στις κάλπες ψηφοφόροι, τα δεδομένα αλλάζουν... Ήδη νωρίτερα είχαν διαρρεύσει τα ποσοστά των κομμάτων από το πρώτο πρωϊνό κύμα των EXIT POLLS, με τους πολίτες που έσπευσαν να ψηφίσουν τις πρωϊνές ώρες – Στο διαδίκτυο μάλιστα, ορισμένοι δεν διστάζουν να δημοσιεύσουν και αριθμούς κάτι που είναι εξόχως παρακινδυνευμένο. 

 

Αυτή τη φορά το εκλογικό σώμα ψηφίζει και δείχνει να συμπεριφέρεται διαφορετικά από τις ευρωεκλογές.

Όπως φάνηκε το πρωί η διαφορά των δυο κομμάτων από τις πρωϊνές προσελεύσεις ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη. Τα ποσοστά που καταγράφηκαν δεν τα είχαν προβλέψει ούτε οι έμπειροι αναλυτές των κομμάτων.

Παρόλα αυτά στο μεσημβρινό κύμα των EXIT POLLS, φαίνεται να έχουμε μεταβολές προς τα… κάτω.

Παρατηρείται δηλαδή στο δεύτερο κύμα μια ομαλοποίηση των ποσοστών, πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι συνήθως σε εθνικές εκλογές τις πρώτες πρωϊνές ώρες υπάρχει μαζική προσέλευση κομματικών στελεχών προκειμένου να δωθεί η εικόνα «παράστασης νίκης».

Με το πέρασμα των ωρών τα ποσοστά αυτά θα μεταβληθούν… και δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενώ στο πρώτο κύμα των EXIT POLLS, από τα λεγόμενα μικρά – νεοσυσταθέντα κόμματα δεν φαίνεται να μπαίνει το ένα από τα δυο, με βάση τα μεσημβρινά δεδομένα μπαίνουν και τα 2 μικρά κόμματα.

Επαναλαμβάνουμε όλα είναι ρευστά μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ ΕΧΙΤ POLLS

Διαβάστε εδώ:

Εκλογές 2019 LIVE BLOG: Η ώρα της μεγάλης «μάχης» έφτασε – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 9.903.864 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 519.227 είναι ηλικίας 17 έως 21 ετών και ψηφίζουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου, για πρώτη φορά, έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 και μετά.

Οι εκλογές διενεργούνται με βάση τους εκλογικούς καταλόγους της Β’ Αναθεώρησης του 2019, δηλαδή αυτούς που περιλαμβάνουν τις μεταβολές που επήλθαν έως και τις 30 Απριλίου 2019.

Με το που κλείσουν οι κάλπες, στις 19:00 θα μεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς το κοινό exit poll ενώ η πρώτη εκτίμηση της Singular Logic για το εκλογικό αποτέλεσμα θα βγει δύο ώρες μετά, στις 21:00.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας, μάλιστα, θεωρούν ότι μέχρι εκείνη την ώρα θα υπάρξει ασφαλής εκτίμηση και για τον αριθμό των εδρών που θα καταλάβει το κάθε κόμμα.

Σημειώνεται ότι στο exit poll θα συμμετάσχει αυτή τη φορά και η ΕΡΤ.

Exit poll 2019 – Exit polls 2019: Όλα τα αποτελέσματα LIVE στο Newsbomb.gr

To Newsbomb.gr, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της χώρας, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θα μεταδώσει έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019.

Μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το Newsbomb.gr θα σας ενημερώσει με απόλυτη ακρίβεια για το εκλογικό αποτέλεσμα, το παρασκήνιο και τις εξελίξεις στα στρατόπεδα των κομμάτων.

Με τη μεγάλη ευθύνη της πρωτιάς σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η δημοσιογραφική ομάδα του Newsbomb.gr είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη μάχη της ενημέρωσης και για τις Εκλογές 2019.

Με το ίδιο πάθος και ζήλο, οι ρεπόρτερ και η συντακτική ομάδα θα σας μεταφέρουν με ταχύτητα όλα όσα θα συμβούν κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης.

Σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, οι δημοσιογράφοι του Newsbomb.gr με συνεχή ρεπορτάζ από εκλογικά κέντρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα σας δίνουν πλήρη εικόνα για τις τάσεις και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, θα σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις δηλώσεις των υποψηφίων και όλα τα νέα για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Στις 19:00 το Νewsbomb.gr θα μεταδώσει τα exit polls 2019 των δημοσκοπικών εταιρειών και αμέσως μετά θα σας μεταφέρουμε την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης και όλο το πολιτικό παρασκήνιο.

Επίσης, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών θα μεταδίδουμε από τις 19:00 και μετά τη ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο μαραθώνιος της ενημέρωσης θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τη Δευτέρα (08/07/2019) με συνεχή ροή των αποτελεσμάτων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Συντονιστείτε και εμπιστευτείτε για μία ακόμα φορά την αποκαλυπτικότητα και την μαχητικότητα του Newsbomb.gr, για να γνωρίζεις αμέσως ό, τι σκάει και στις Εκλογές 2019.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019


Πηγή