Η σημασία της επιλογής Κουρουμπλή στη Δυτική Αθήνα

Μαθαίνουμε ότι η Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε με ορίζοντα τις φετινές εκλογές, αλλά έχει μακρόπνοη στόχευση.

Στους πρωτεργάτες αυτής της ιδέας ανήκει ο Π. Κουρουμπλής, ο οποίος όταν διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ το 2011 είχε συστήσει με άλλους πασοκογενείς το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, που αργότερα συνενώθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί ήταν και οι πρώτοι που άνοιξαν την πόρτα και έριξαν την γέφυρα για να περάσουν οι πασοκογενείς στο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν και οι πρώτοι που μίλησαν για κυβερνησιμότητα της αριστεράς.

Η αντίληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από μικρό ριζοσπαστικό κόμμα της αριστεράς πρέπει να μετεξελιχθεί σε παράταξη που θα εκφράσει τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο έχει γίνει πλέον κεντρική επιλογή στο Μαξίμου και κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στον προοδευτικό χώρο.

Γι’ αυτό τον λόγο και με το βλέμμα στο μέλλον ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κατεβάσει ειδικά τον Κουρουμπλή στη Δυτική Αθήνα, περιφέρεια στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τα ερείσματά του στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, στοχεύοντας στο να συσπειρώσει τις αντιδεξιές δυνάμεις του πάλαι πότε ΠΑΣΟΚ.

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Πηγή