Μητσοτάκης σε Associated Press: «Όσα λάθη και αν κάναμε, έγιναν επίσης πολλά από τους πιστωτές μας»

Με μια εξουθενωτική περιοδεία στις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το φαβορί για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας ως ο απίθανος κληρονόμος μιας ισχυρής πολιτικής οικογένειας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές πρακτορείο Associated Press.

Ο δημοσιογράφος του Associated Press τον ακολούθησε στο Λαύριο και περιγράφει: Ο Μητσοτάκης βγαίνει από το αυτοκίνητο του και μπαίνει σε προεκλογικούς ρυθμούς, μιλάει με τον κόσμο και τα παιδιά, χαιρετά κάποιους νεαρούς, αγκαλιάζει συνταξιούχους και χρησιμοποιεί το ύψος του για να βγάλει selfies.

Επιλέγει ένα μικρόφωνο αντί του πόντιουμ και σε λιγότερο από 10 λεπτά αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους οι ψηφοφόροι θα πρέπει να στηρίξουν το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας: Η Ελλάδα, υποστηρίζει, χρειάζεται να υιοθετήσει επιχειρηματική κουλτούρα μετά από μια δεκαετία οικονομικής αστάθειας, να διορθώσει τα ζητήματα ασφάλειας και νόμων και να μετασχηματίσει το γραφειοκρατικό δημόσιο.

Πενήντα περίπου άτομα ακούν ευγενικά περιμένοντας να γνωρίσουν τον άνθρωπο που φαίνεται πως θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής.

«Θέλω να κάνω την Ελλάδα μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» λέει στο πρακτορείο, με τον δημοσιογράφο να σημειώνει πως η ευκολία του στην αγγλική γλώσσα δείχνει τις δεκαετείς του σπουδές στο Harvard και το Stanford.

«Όσα λάθη και αν κάναμε, έγιναν επίσης πολλά λάθη από τους πιστωτές μας. Θέλουμε να αφήσουμε αυτή την περίοδο πίσω μας» προσθέτει.

Ερωτώμενος για την οικογένεια του δηλώνει υπερήφανος «για την οικογενειακή κληρονομιά αλλά δεν νομίζω ότι θα βρείτε πολλούς που θα πουν ότι με ψηφίσουν επειδή είμαι ο γιός πρώην πρωθυπουργού».

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Πηγή